Innhold Dette kurset tar for seg hvilke lover, regler og forskrifter som du må vite om, dersom du jobber med materialer som kommer i kontakt med næringsmidler. Målsetting Kurset vil fokusere på vanlige materialer og gjenstander som kommer i kontakt med næringsmidler – fremfor alt plastmateriell men også trykkfarger, lim, papir og metaller. Målgruppe Kurset retter seg til deg som arbeider med materialer og gjenstander som er beregnet på å komme i kontakt med næringsmidler. Du kan for eksempel være produktutvikler, arbeide med innkjøp, miljø eller kvalitet hos en produsent, importør eller forhandler. Kursinnhold Kort innføring i de regulatoriska EU-kravene Gjennomgang av plastforordningen med vedlegg samt dretningslinjer som EU kommisjonen har tatt frem Gjennomgang av roller og forpliktelser i leverandørkjeden Hvor mye informasjon om den kjemiske sammensettingen bør man ha? Hvor skal samsvarserklæring (Declaration of Compliance) fylles ut avhengig av rolle i leverandørkjeden? Kjemisk analyse av materialer og gjenstander som er beregnet på kontakt med næringsmidler – hva må man tenke på og hvordan arbeider man med sammensatte materialer? Workshop med formål å lære seg å finne frem i ulike retningslinjer og nasjonal lovgivning Produsenter og distributører av materialer og gjenstander som er beregnet på å komme i kontakt med næringsmidler, berøres av en rekke ulike lover og regler. Dette kurset retter seg til deg som arbeider med materialer i kontakt med næringsmidler og ønsker å få en dypere kunnskap om hvordan man imøtekommer de krav som stilles, rutiner for testing og tolking av eksempelvis plastforordningen. Regelverket for materialer og gjenstander i kontakt med næringsmidler innebærer at bedrifter som berøres av lovgivningen skal ha tilstrekkelig kunnskap om den kjemiske sammensetningen for de materialer som kjøpes inn og selges for å sikre at materialet, under normale eller forventede bruksforhold ikke avgir bestanddeler til næringsmidler i en slik mengde at det kan: a) utgjøre en fare for menneskers helse, eller b) føre til en uakseptabel endring i næringsmidlenes sammensetning, eller c) føre til en forringelse av deres organoleptiske egenskaper.